tisdag 27 mars 2007

Shanghai

Sitter i Shanghai och bloggar. Häftigt!! Dock strange att alla tecken är översatta till kinesiska så jag kan själv inte se vad jag skriver... Hm.

Efter en flygresa som kunde blivit en SAS seg kråka, från att vara ett -direkt flyg på 10h till -via Bangkock på 16h + försening, blev vi uppgraderade till Business Class. Lyx och tack SAS. Eftersom jag haft kräksjukan bara 24h tidigare var jag överlycklig.

Söndag och vi landade vid lunch lokal tid. Checkade in på hotellet och gjorde på eftermiddagen/kvällen en enklare tur på staden inkl. en middag uti under bar himmel. Dis men 18grader. Tidigt i säng.

Måndag och upp tidigt för att bli upphämtade av vår kollega på Shanghai kontoret. Lite möten och så 2 st leverantörsbesök. Mkt givande. Trötta lämnade vi våra kabinväskor (hundar) på kontoret , kanon bra att ha så slipper man att bära på datorer och viktiga papper etc, och tog en Taxi till Oriental Pearl. Kinas högsta torn, det tredje högsta i världen. Vi åkte ända upp till toppen och så ner på hela S. Häftigt och gisses vad här byggs inför EXPO 2010 samt städas inför OS i Beijing 2008. Vilken stad ... Kvällen avslutades med middag med våra kollegor här på en fin restaurang med helt underbar mat. Fisken är suverän trotts att kineserna själva inte tycker att den är lika bra som i Ningbo dit vi skall resa till imorgon onsdag. Vi åt kräftor, bläckfisk, nudlar, ris frästa grönsaker, en konstig flodfisk som såg ut som en drake ?? och annat mycket gott. Bl.a fritterad Dorian frukt till efterrätt. MUMS.

Idag Tisdag, upp i ottan igen och iväg till en leverantör till. Här fastnade jag i deras designroom och beställde en massa prover. De hade kanon priser och ville verkligen jobba med oss. Ett strålande möte. Efter lunch träffade vi nga gamla leverantörer som tagit sig hit till S från HK. 2st riktigt rushiga tjejer som ägde företaget och var helt underbara. Precis sådana leverantörer som man vill ha som kan tekniken och som har känslan och som jobbar undan utan att dividera fram ovh tillbaka itid och otid. Kort och gott en kanon dag på arbetet.
Eftermiddagen spenderades i ett shoppingmall som vi bliv mkt besvikna på så end Men däremot åt vi kinesisk snabbmat och drack god öl där kocken kockade framför ögonen och du bara pekade på vad du ville ha.

Nu är det sent här och jag ganska kort i tonen här. Hoppas kunna skriva mer igen i morgon kväll från hotellet i Ningbo. Det tar 4h dit med bil så det blir en lång och trist resa men häftiga vyer det hoppas jag på.

Inga kommentarer: