onsdag 2 januari 2008

God fortsättning på år 2008


Gott nytt år!
Bilden ovan visar Linnéa på fäladen vid Vikens strand.
Nyårsdagen bjöd en lång promenad runt hamnen och utefter Vikens stränder samt på minusgrader och en stilla kall bris ifrån Öresund. Linnéa tycker att det är väldigt spännande att titta på båtar och ankor och vill gärna plocka med sig stenar och snäckor ifrån stranden. För att värma oss lite klättrade vi på klätterställningarna vid lekplatsen och åkte rutchkana! Väl hemma stupade både hon och jag i säng och sov middag ngn timme el. två.
.
Nyårsaftonen blev mycket lyckad hemma hos Peter och Helena. Vi var blandade åldrar och bekantskaper liksom hundar och små barn! Jag gillar att träffa nya människor som alltid har något nytt att tillföra.
Välkomstsnacksen bestod av Champagne och olika goda snittar. Jag fann en favorit av parmesanost och pinjenötter. Förrätten blev en laxmousse med romsås, middagen en mör och smältande lamfilé, potatisgratäng och en förrädiskt god vinsås. Efterrätten stod vi för och blev en nougat & mascarponemousse med apelsinchutney och kaffegelé! Mums. Mer snittar och vinande Champagnekorkar vid tolvslaget och sedan en försvinnande trevlig tid i sofforna med historier, nyårsgratulationer, mobiltelefonsamtal, skratt och en heldel avkoppling tills Elisabeth utbrister: Gissa vad klockan är ? ... ... Kl.04 bäddade jag ner Linnéa igen och somnade bredvid henne i hennes nya ärvda, antika, fantastiskt sköna säng.
Tack för en trevlig kväll.


Inga kommentarer: