onsdag 20 februari 2008

Vi firade lite på Nya Hamnkrogen i Höganäs

Ovan ser ni Nya Hamnkrogen i Höganäs! Sparsamt möblerad med öppna ytor och till sommaren också en uteservering med utsikt över hela hamnen och Öresund. Vi tog med oss Linnéa i fredags och testade restaurangen. En eloge till att de är väldigt välkomnande till barn. Det satt barn vid nästan alla bord förutom ett och annat par eller väninor-sällskap smuttande på vin med ngt tilltugg till.
Barn under 10år äter gratis och kan välja från hela menyn. Deras portioner är bara ngt mindre, SUPER tyckte Linnéa och valde soppa. Soppa och pasta är hennes favoriter sedan vad det är till spelar mindre roll. Linnéa beställde ingen förrätt men en mustig fisksoppa med lite bröd till middag och ett stort glas apelsinjuice.. Kritor och papper att fördriva tiden med är också toppen, då kan man äta lite, rita lite och sedan äta lite till *ler*. Dessa hade vi med oss.
Johan åt pilgrimsmusslor till förrätt, bla bla bla med ärtor och rårördalingon (Néa tog ärtorna) till middag och en creme-caramell till dessert. Rött vin Campocello.
Jag blandade menyn ngt mer vilket inte var något som helst problem. Det blev en halvportion räktråg till förrätt. Något besviken blev jag när jag insåg att detta inte var som i Göteborg, en portion med färskaräkor, rostatbröd med aioli el. majonäs utan helt enkelt en räkmacka! Räkorna var ngt blöta vilket också gjorde att brödet blev blött men annars helt OK! Till middag fisksoppa som Linnéa och ett glas alkoholfritt vitt vin. Kunde varit utan vinet ... det funkar helt enkelt inte med alkoholfria viner och mig. Till dessert en Hovdessert vilket alltså är marängswiss! Och inte vilken som helst heller utan den största jag någonsin fått *stort leende* (Néa snodde marängerna) Pris för allt ca 600sek

Mycket nöjda kommer vi att komma tillbaka.











Inga kommentarer: